Známa prešovská diskotéka Ponorka má nový šat...

Dátum: 04.12.2014
Kategórie: Club & Bar  Architektúra 
Súvisiace produkty: LD-5  SUITE 3    XC-5  REVO Track  REVO Basic  REVO Compact Basic  CT main systems  CS subwoofers  BR-12 

Po siedmich rokoch každodennej prevádzky, počas leta 2014, dostala známa prešovská diskotéka Ponorka nový šat v podobe rekonštrukcie vnútorných priestorov, výmeny osvetlenia a ozvučenia.

 

Základnou myšlienkou pre majiteľov bolo nájsť jedinečný a nevšedný efekt, ktorý vyzdvihne dobré meno klubu. City Light Slovakia prinieslo kvalitné riešenie zahŕňajúce svetlo i zvuk - od konceptu až po inštaláciu. Riešenie, ktoré splnilo požiadavky/predpoklady zákazníka.

Pomocou dekoratívneho vysokosvietivého LD-5 stropu City Light Slovakia dosiahlo perfektný maticový efekt. Ten produkuje plnofarebný povrch, ktorý je ústredným jednotiacim prvkom pre klub a vytvára úžasnú dynamiku pre tanečný parket. Použilo sa 1260 týchto svetelných LED jednotiek. Každá obsahuje 4 RGB LED čipy a meria 80 mm vo vonkajšom priemere. Svetelné jednotky sú umiestnené v drevenom opláštení nad tanečným priestorom a pred barom, v jednotnej formácii, s rozostupom 200 mm medzi pixelmi.

Zvolili sme LD-5 od SGM kvôli presnému farebnému RGB miešaniu a kvôli potenciálu na kreatívnu prácu. Naviac, svietidlo je úsporné (1,5 W), s dlhou životnosťou a odbúrava tak budúce výdavky na tradičné drahé svetelné zdroje, ich údržbu a výmenu.

Vysoký počet LD-5 pixelov sa ovláda prostredníctvom najvýkonnejšieho DMX softvéru Sunlite Suite 2 First Class+ od francúzskeho producenta Nicolaudie. Hardvérovými distribučnými prvkami pre rozbočenie 24 DMX liniek sú 3 kusy ArtNet/DMX prevodníkov od holandského producenta ELC Lighting. City Light Slovakia s.r.o. je exkluzívny distribútor ako pre Nicolaudie tak aj pre ELC Lighting.

 

Celok dopĺňajú dva kusy SGM XC-5 RGB LED stroboskopov a pôvodné rotačné hlavice DTS XR5. Vstupnú časť osvetlujú výkonné LED svietidlá od renomovaného holandského výrobcu CLS v počte: 3 kusy REVO Retail, 3 kusy REVO Basic a 4 kusy REVO Compact.

 

V rámci zvuku bolo nainštalovaných 8 dvojpásmových reproboxov OHM CT12, 3 subbasové reproboxy OHM CS218 ako hlavný zvukový systém a 2 OHM BR12 pre dozvučenie salónika. Výkonovú časť tvoria 4 zosilňovače OHM A2CFU a 2 OHM A3CFU pre subbasovú časť. DSP procesing uzatvárajú 2 kusy XTA DP426.

 

Klub po renovácii láka zvýšený počet návštevníkov, ktorým sa páči nový svetelný dizajn interiéru a tiež kvalitný zvuk. Potvrdzujú to aj kladné reakcie na sociálnych sieťach. Najspokojnejší je však určite majiteľ klubu, pretože jeho podnik je znova jeden z najlepších klubov v Prešove.

 

Spoločnosť City Light Slovakia bola založená v roku 1993 s dôrazom na vysokokvalitné produkty a služby v oblasti zvuku, svetla a hliníkových konštrukcií. Spoločnosť je preverená množstvom pestrých projektov a spĺňa tak kritériá najvyšších európskych štandardov. Od roku 1997 je naša spoločnosť partnerom SGM. Unikátne produkty SGM ako LT-100/200, LB-100 a LD-5 prinášajú nové inšpirácie do biznisu v oblasti svietenia.