Múzeum pôd sveta využíva svietidlá od popredného európskeho výrobcu CLS-LED

Dátum: 04.09.2014
Kategórie: Galérie a múzeá  Kostoly  Architektúra 
Súvisiace produkty:  

7. apríla 2014 bolo oficiálne otvorené Múzem pôd sveta. Múzeum sa nachádza vo výskumnom areáli univerzity vo Wageningene v Holandsku. Predmetom vystavovania sú rozmanité typy pôd z celej planéty. Návštevníci sa dozvedia aj informácie o význame pôdnych druhov v živote a ekosystémoch sveta.

 

Dizajnér Bob van der Klaauv v tejto aplikácii tomto prípade premenil širokú škálu dostupných uhlov vyžarovania série Ultima Gallery na kreatívny a vizuálne atraktívny koncept.

 

Voľba eliptickej optiky (12×46°) a jej umiestnenie do svietidla vo vertikálnom smere má za následok predĺžený a štíhly lúč ktorý efektne a najkrajšie zdôrazňuje zbierku monolitov. Séria Ultima sa vyznačuje mimoriadne nízkym pomerom oslnenia (UGR<13). Čierne prevedenie ešte dodatočne eliminuje oslnenie, výsledkom čoho je dokonalé nasvietenie objektu bez rušivých oslnení či odrazov spôsobených zdrojom svetla.

 

CLS LED svietidlá sú v súčasnosti uvádzané v múzejných a galerijných projektoch v rôznych krajinách. Práve kombinácia rôznych možností farebnej teploty, hodnôt CRI, uhlov vyžarovania a výborných možností stmievania umožňuje dizajnérom uplatniť najväčšiu slobodu pri tvorbe perfektného svetelného dizajnu.

 

Najpopulárnejšie CLS svietidlá v segmente múzeí a galérií sú Sapphire Galery, Sapphire DMX, Ultima Gallery, REVO Gallery, REVO Compact Gallery, Focus Spot, Focus Compact Spot, Focus T DMX.

Stále viac CLS koľajnicových svietidiel je dostupných s DMX ovládaním pre optimálnu interaktívnu kontrolu intenzity svetla.