Dátum: 05.10.2017
Kategórie: Architektúra  Galérie a múzeá 
Súvisiace produkty: FresneLED 100 Compact 

Tohtoročná umelecká exhibícia v milánskom Palazzo Reale predstavila vyše 110 diel amerického umelca 20. storočia, Keitha Haringa. Exhibícia lákala nadšencov jeho tvorby aj doteraz neuverejnenými prácami, či kúskami, ktoré v Taliansku ešte neboli vystavené.

Haringova tvorba sa vyznačuje sýtymi a jasnými farbami. Aby vynikli tak, ako majú, bolo potrebné použiť správne nasvetlenie. Za týmto účelom si Palazzo Reale zvolilo osvetlenie výrobcu Spotlight, ktorý im poskytol vyše 100 kusov LED reflektorov určených špeciálne pre architektúru. Reflektory sa výkonnostne pohybovali od 40W do 100W. Medzi najčastejšími voľbami boli profilové reflektory PR LED 50, kompaktné fresnelové reflektory FN LED C100, ale aj pinspotové 40W LU LED svietidlá.

Táto udalosť po prvýkrát poukázala na hlbší význam a komplexnosť umeleckej tvorby a výskumu Keitha Haringa, zvýrazňujúc jeho vzťah k histórii umenia. Jeho tvorba bok po boku znázorňuje práce umelcov z rôznych období, ktorými sa Haring inšpiroval a prepracoval vo svojom jedinečnom a nezameniteľnom štýle. V jeho tvorbe bádať výpovednú syntézu prototypov klasického tradičného umenia, etnografie, imaginárnej gotiky či kresleného umenia.