Dátum: 24.06.2015
Kategórie: Televízia 
Súvisiace produkty: F8 LED Fresnel    AREA 48 Soft 

Po rekonštrukcii a modernizácii televízneho štúdia MD1 Slovenská televízia postupne krok po kroku začala modernizovať a dopĺňať svoj svetelný park, ktorý je používaný jednak v štúdiu, no tiež na výjazdy do terénu. Jedná sa prevažne o LED technológie, ktoré sú úspornejšie a vyznačujú sa vysokým indexom CRI.

Okrem iného doplnili medzi svoje reflektory tiež nové LED technológie od výrobcov zameraných na výrobu práve televíznych svietidiel. V súčasnosti tvoria časť svetelného parku tejto televízie tiež reflektory od dánskeho výrobcu BB&S, konkrétne LED softlux s označením AREA 48 s CRI indexom viac ako 95. Tento reflektor prdstavuje novú generáciu v svetelnej technológii pre štúdia a priestorovú prácu. Od rovnakého výrobcu tiež doplnili reflektor s označením FLYER, ktorý bol ušitý na mieru pre filmových profesionálov a kameramanov. Okrem produktov od spomínaného dánskeho výrobcu sa do svetelného parku televízie začlenili aj produkty od americkej spoločnosti ZYLIGHT, konkrétne fresnelový LED reflektor s označením F8-LED Fresnel, ktorý kombinuje skutočnú fresnelovú optiku s asfericky tvarovacím lúčom s cieľom maximalizovať kvalitu lúča a jas.

Tieto reflektory sú využívané hlavne vo výjazdoch televízie, keďže je možné ich napájať aj batériou a majú kompaktné rozmery a váhu.

Vďaka kvalite, výkonu a svietivosti používaných svietidiel pri televíznych prenosoch sa zvyšuje tiež komfort televíznych divákov.