Produkty Robe boli opäť raz súčasťou veľkého koncertného turné známeho zahraničného interpréta.

Dátum: 27.07.2015
Kategórie: Stage 
Súvisiace produkty: BMFL Blade  BMFL Spot   

Talianská spevácka hviezda Vasco Rossi je v súčasnosti zaujatý jeho letným koncertným turné, ktoré je kompletne vypredané. Uvidí hi tu takmer million fanúšikov, s jeho ohromujúcim osvetlením a show navrhnutým jeho dlhoročným svetelným dizajnérom - Giovanni Pinna.

Tento rok zahrnul Giovanni do dizajnu 34 kusov Robe BMFL Blade a 16 kusov BMFL Spot, ktoré sú v spotových zariadeniach ťažnými koňmi na turné. Taktiež zamestnal 100 kusov ROBE LED Beam 100, ktoré sú umiestnené v zadnej časti steny. Tento dizajnér pracuje s ROBE produktmi už niekoľko rokov, no toto je po prvýkrát kedy použil ako hlavný prvok osvetlenia BMFL spot.

Ako obvykle, javisková prezentácia obsahuje veľa videa. Na stage-i sú tiež štyri veľké  IMAG video obrazovky (2kusy na ľavej strane stage-u a 2 kusy na pravej strane stage-u) z Comapss 8mm LED v uhle umožňujúcom dobrý pohľad pre každého, kto sleduje show zo strán, čím majú tiež umožnený plný zážitok z Vasca Rossiho.

Potom ako bolo uvedené prvýkrát BMFL Spot v minulom roku na Hrách Commonwealthu v Glasgowe, Giovanni si želal použiť tieto hlavice na turné. Chcel ich kvôli extrémnej sile a jasu a samozrejme kvôli neuveriteľnej škále efektov. BMFL Spot boli využívané počas celého koncertu pre vytvorenie hlavného vzhľadu pódia, no tiež pre nasvietenie publika.

Dizajnér sa vyjadril, že toto bolo po prvýkrát kedy bol schopný nasvietiť publikum na štadióne zavesenými svetlami na konštrukcii a vidieť požadovaný efekt. Použitím BMFL Spot bol schopný dosiahnúť tento efekt bez míňania rozpočtu na doplnenie ďalších svetiel na nasvietenie davu. Rossi je skvelý v komunikácii a dobre známi úžasným vzťahom so svojími fanúšikmi, takže nasvietenie publika je dôležitá súčasť koncertu.

LEDBeam 100, ktoré Giovanni miluje, sú posiate po celej strednej časti pre vytváranie pútavých matricových efektov. Všetky ROBE produkty a ďalšie svetlá sú riadené prostredníctvom konzoly grandMA, ktorú ovláda Marco Piva na spustenie media serverov na ovládanie videa a scénických prvkov.

Celá táto show má nevyhnutné prvky superlatívov rocku na štadióne s vysoko-energickým svetelným dizajnom v centre diania, plus kombinácia IMAG videa a veľkého laserového systému z ER, seriózny batériovy CO2 efekt a samozrejme skvelý zvukový systém dodaný od AudioRent.

Všetko toto vytvára hodnoty a vzrušenie pre Rossiho, ktorý je jedným z posledných klasických umelcov – “showman”, prinášajúci svoje čaro priamo do sŕdc fanúšikov, ktorí ho zbožňujú.