Nedávno bol otvorený hotel Mercure v centre Rigy. LED svietidlá CLS nielen osvetlili fasádu, ale i pretvorili budovu na dominantu okolia.

Dátum: 05.06.2015
Kategórie: Hotely a reštaurácie  Architektúra 
Súvisiace produkty: IRMA  LON GII  REVO Compact Basic  HYLO 

Zaujímavá budova má modernú elegantnú fasádu s viacerými klasickými dizajnovými prvkami, ktoré pripomínajú, že budova bola pôvodne navrhnutá v roku 1901 v štýle art nouveau.

 

Pre zvýraznenie a rozšírenie vzhľadu objektu boli zvolené svietidlá od CLS, kvôli bohatým skúsenostiam s podobnými projektmi. Úlohou bolo vytvoriť pútavé osvetlenie bez zbytočného rušenia hotelových hostí v ich izbách.

 

Vertikálne tvary budovy sú zdôraznené svietidlom HYLO s teplou bielou farbou a úzkym lúčom svetla. Svetlo tak ostáva medzi oknami jednotlivých izieb. Svietidlo Revo Compact na vyšších poschodiach dopĺňa tento efekt.

Výška budovy sa zdôraznila použitím kontrastnej jantárovej farby na prízemí. Zároveň sa dosiahlo jasné rozlíšenie medzi hotelovými izbami a verejnými priestormi.

 

Najpútavejší efekt sa dosiahol ilumináciou prvkov sklenenej fasády. Horné 2 poschodia hotela slúžia ako priestor pre rôzne podujatia, preto majú vlastnú unikátnu vonkajšiu konštrukciu zo skla a ocele s výhľadom na mesto. Inštaláciou 60 kusov svietidla LON GII RGBA na parapety každého poschodia získala táto časť budovy dodatočnú pozornosť.

 

Sklenená výťahová šachta na ľavej strane budovy bola vybavená 270 ks LED modulov IRMA RGB. Individuálnym ovládaním všetkých svietidiel LON a modulov IRMA - ako jednotlivých pixelov - sa dajú dosiahnuť úžasné efekty a animácie. V tomto prípade sa pre ovládanie využil systém Pharos DMX - počas noci prehráva pôsobivú prehliadku farieb, efektov a kombinácií.

 

 

Mercure Riga Centre, Latvia from CLS LED on Vimeo.