...trnavské divadlo sa rozhodlo pre výmenu inšpicientského systému...

Dátum: 22.02.2017
Kategórie: Divadlo 
Súvisiace produkty:  

Divadelnú budovu, v ktorej sa dodnes hráva, dalo ešte pred viac ako 180 rokmi (1831) postaviť mesto. Na jej priečelí je dodnes nápis: Isthanc aedem Thatiae po suit senatus ac popolus Tirnaviensis (Tento dom Tálie postavil senát a obyvateľstvo Trnavy). Budova trnavského mestského divadla - v súčasnosti od roku 2002 pod názvom Divadlo Jána Palárika v Trnave, ktorá sa považuje za najstaršiu zachovalú budovu tohto druhu na Slovensku, prešla viacerými vonkajšími a jednou vnútornou prestavbou. 

Divadlo prechádzalo postupnou rekonštrukciou, kde si výmenu vyžadoval už aj inšpicientský systém. Začiatkom roka 2017 prešiel inšpicientský systém v divadle rozsiahlou obnovou. Divadlo siahlo po najmodernejších a najspoľahlivejších technológiách.

Ak chcelo divadlo vysokú kvalitu, bezpečnosť a spoľahlivosť spojenú s rozumnou cenou, muselo siahnuť len po značke GreenGo. GreenGo od spoločnosti ELC Lighting získalo viacero prestížnych cien a je vysoko hodnotený nielen v Európe, ale aj v zámorí.

Digitálny komunikačný systém pozostáva zo 16 kanálovej stolovej stanice v priestoroch inšpicie, 8 kanálovej stolovej stanice pre osvetľovača, 8 kanálovej stolovej stanice pre zvukára a v priestoroch vrátnice sa nachádza nástenná stanica. Komunikačný systém je prepojený s analógovým systémom v priestoroch šatní a chodieb. Rekonštrukciou prešlo aj štúdio, kde bolo použitých niekoľko stolových staníc. Samozrejmosťou je, že hlavná sála a štúdio sú spoločne prepojené, no sú nezávislé.

Tento nový systém prinesie divadlu zjednodušenie práce a hlavne spoľahlivosť a kvalitu.