Dátum: 06.02.2015
Kategórie: Galérie a múzeá  Architektúra 
Súvisiace produkty:  

Výkonné mikrosvietidlo K7 sme do nášho portfólia zaradili nedávno. Avšak v Dánsku si už stihlo získať dobrú reputáciu.

Nové múzeum archeológie a etnografie v Moesgaarde otvorilo svoje brány pre verejnosť v októbri 2014, po dokončení nových výstavných priestorov. Hlavný dizajnér výstavy Ole Birch a svetelní dizajnéri  Henrik Vierø a Nikolaj Birkelund pre osvetlenie múzea využili svietidlá K7 a Force V.

Force V je montovaný na strope vstupnej haly, zatiaľ čo K7 osvetľujú jednotlivé výstavné expozície. Celkovo je nainštalovaných približne 1000 kusov K7 a 115 kusov Force V.

 

Mimoriadnu pozornosť bolo potrebné venovať vlastnostiam priestoru, v ktorom sú jednotlivé exponáty umiestnené. Teplota, viditeľné svetlo a iné druhy žiarenia patria medzi faktory, ktoré prispievajú k zhoršeniu stavu exponátov – preto LED technológia bola jednoznačnou a správnou voľbou.

Britská knižnica odporúča udržať teplotu pod 22°C, intenzitu svetla pod 100 lux, a vyhnúť sa vlnovým dĺžkam pod 400 nanometrov, teda vyhnúť sa UV žiareniu.

Energetická efektívnosť LED technológie vytvára na 1 Watt menej tepla a viac svetla v porovnaní s inými svetelnými zdrojmi. Naviac, LED čipy použité v našich svietidlách neprodukujú svetlo s vlnovou dĺžkou pod 450 nanometrov,.

Na pripevnenie svietidiel K7 bolo využitých mnoho spôsobov, aby sa nastavilo správne svietenie pre každý výstavný kúsok. Prácu uľahčuje, že svietidlo je vybavené silným magnetom, ktorý dáva nové a širšie možnosti pri uchytení.

Svetlo tak necháva vyniknúť samotné exponáty. A zároveň svetelný dizajn v Novom múzeu v Moesgaarde vytvára veľmi elegantnú a intímnu atmosféru.

Sme radi, že tak kvalitné svetlo môže naša spoločnosť priniesť aj pre zákazníkov na Slovensku.