Dátum: 28.07.2015
Kategórie: Divadlo 
Súvisiace produkty: Štúdiový koľajnicový systém 

V máji predstavilo Divadlo LUDUS hru Malý Princ podľa diela od Antoine de Saint-Exupéry. Prípravy na predstavenie boli zdĺhavé, keďže bolo potrebné pripraviť nielen herecký výkon, no taktiež celú scénu pre predstavenie.

Súčasťou scény bola kulisa, ktorá bola podľa predstavy divadla dodaná a prvotne nainštalovaná našou spoločnosťou CITY LIGHT SLOVAKIA. Kulisa sa posúvala vo vertikálnom aj horizontálnom smere, čím orezávala javisko do rôzne veľkých obrazov. Táto pohyblivá kulisa bola vytvorená z hliníkového konštrukčného systému v prevedení “quick lock” od svetového výrobcu MILOS a pojazdového systému od anglického svetovo známeho výrobcu Doughty Engineering, zameraného na výrobu, koľajnicových a pojazdových systémov a príslušenstva pre divadelnú, televíznu a rentalovú oblasť.

Celá zostavená kulisa – konštrukcia bola o rozmeroch 8,8m x 5,5m x 3,8m (DxVxH) zložená z piatich častí (centrálna, vrchná, spodná, ľavá a pravá), ktoré sa podľa potreby posúvali a vyrezávali obraz – priezor javiska.

Hra mala úspech a dodaná konštrukcia s pojazdom splnili požadovaný efekt, preto bola spokojnosť na všetkých troch stranách.