Veľkolepá šou bola riadená serverom Hippotizer Boreal+

Dátum: 20.07.2022
Kategórie: Kultúrne domy a kinosály  Stage  Divadlo  Podujatia 
Súvisiace produkty: Hippotizer Boreal+MK2 

V júni 2022 sa všetky oči sveta upierali na neuveriteľný koncert na počesť kráľovninho jubilea, ktoré sa konalo na špeciálne vytvorenom pódiu pred Buckinghamským palácom. Všetci – kráľovská rodina, politici, hodnostári ale i verejnosť chceli byť svedkami vystúpenia množstva známych spevákov, ktoré bolo umocnené LED obrazovkami, ktoré boli riadené mediálnymi servermi HIPPOTIZER BOREAL+ MK2.

 

Viac ako 200m2 ROE Balck Quartz LED obrazoviek bolo umiestnených na pódiu, ktoré obklopovalo slávnu sochu kráľovnej Victorie umiestnenej pred palácom. Samotné obrazovky boli rozdelené na jednu veľkú LED obrazovku v strede a osem LED stĺpov smerujúcich k publiku.

 

Nad programovaním dohliadal Matthew Lee, ktorého oslovil svetelný dizajnér Nigel Catmur. Riadenie bolo postavené na dvoch serverov Hippotizer Boreal+ MK2, jeden hlavný a jeden záložný. LED obrazovky boli napájané z dvoch 4K výstupov, pričom ďalšie výstupy boli použité pre monitorovanie pre samotného Leeho. 

 

Lee sa vyjadril: „ Servery Boreal+ MK2 boli vybraté pre veľké množstvo výstupov a vstupov a tiež pre ich výkon. Hippotizer používam už dlho, ale vždy ma ohromí jednoduchosť použitia, sila nových systémov a tento vývoj je neustály. Aj podporný tím je vynikajúci.“

 

Tvorivý tím bol konfrontovaný s výzvou krátkeho programovania a samotná skúška sa konala iba v deň koncertu a väčšina programov sa odohrávala v noci aj keď skúšky sa konali cez deň. Ďalšou komplikáciu boli varovania pred bleskami, čo spôsobilo, že sa skúšky museli na hodinu prerušiť.  Dokonca aj samotné skúšanie nebolo v lineárom poradí. Napriek všetkému jednoduchosť použitia a prispôsobivosť Hippotizeru pomohli k rýchlemu vyladeniu a dosiahnutiu požadovaného cieľa.

Bolo použitého veľa časovo kódovaného obsahu, čo si vyžadovalo synchronizáciu s projekčnými tímami a o hladký chod sa postaral Hippotizer`s Sync. Obsah LED obrazovky bol  prenášaný do živého vysielania. Lee a vizualizačný tím tiež použili živé kanály na poskytovanie IMAG na rôznych obrazovkách v určitých bodoch udalostí, pričom obrazovky boli usporiadané v sekvenčných pozíciách pre tisíce ľudí, ktorí sa zhromaždili, aby zažili túto udalosť.

 

Koncert sa začal za denného svetla a presunul sa do súmraku až po úplnú tmu. To ale nebol problém s obrazovkami ROE Black Quartz, ktoré umožnili mať kontrolu nad jasom cez sACN priamo z ovládacieho pultu. Podujatie produkovala BBC v spolupráci s kreatívnymi producentmi a stage dizajnérmi.

 

A aké osobnosti sa predstavili na tejto udalosti? Rozhodne tu nesmela chýbať Alicia Keys, Elton Jon či Rod Stewart. Vo finále koncertu ohromila davy Diana Ross. Dojem z vystúpenia dopĺňali vizuály LED obrazovky, ktoré boli doplnené o obrovské video mapované projekcie na fasádu Buckinghamského paláca a dronovú formáciu, ktorá zobrazovala kráľovské erby a oslavné správy.