Dátum: 08.09.2017
Kategórie: Iné 
Súvisiace produkty:    

Prestížny časopis Mondo*Dr aj v tomto roku udeľoval ceny za najlepšie inštalácie. Časopis predstavuje medzinárodnú platformu zameranú na technológie v zábavnom priemysle. Tentokrát sa medzi ocenenými umiestnil aj anglický výrobca zvukovej technológie Funktion-One s inštaláciou na futbalovom štadióne v ruskom Krasnodare, ktorý je považovaný za architektonický jav podobný rímskemu koloseu. Po obvode celého štadióna je umiestnená LED video stena; nie je preto prekvapujúce, že návrh najlepšieho zvukového riešenia predstavoval pre tamojšieho distribútora značnú výzvu.

Pôvodný plán zahŕňal použitie MST s menšími subwoofermi. Ten však vystriedala nová konfigurácia, čo viedlo k výtvoreniu špeciálne prispôsobených typov – Evo 6EHQ – ktoré v sebe ukrývajú štyri vlnovody Evo 6, zoskupené do dvoch širokých a dvoch hlbokých. Okolo celého štadióna sú umiestnené Evo 6EHQ v 20m rozostupoch, v celkovom počte 18 ks. Medzi nimi sú umiestnené basové reproduktory F215 Mk2, 6 ks štandardných reproduktorov Evo 6EH a basové reproduktory F124 v páre s F215 Mk2 pre dosiahnutie frekvenčného rozsahu 30Hz.

Tvrdiť, že zvukové riešenie takéhoto rozsahu je pre štadión nezvyčajné je slabé slovo. Štadión je kompletne rovnomerne pokrytý, s dobrou zrozumiteľnosťou. Navyše bolo precíznym rozmiestnením reproduktorov do strán dosiahnuté stereo ozvučenie, čo nie je pre štadióny bežným štandardom.