Obchodný dom s nábytkom podstúpil ráznu výmenu osvetlenia.

Dátum: 10.05.2017
Kategórie: Obchody  Architektúra 
Súvisiace produkty: Lina Clip DF  Emerald 

Obchodný dom s nábytkom Jansen Totaal Wonen podstúpil ráznu výmenu osvetlenia predajného priestoru s cieľom zakomponovať do vybavenia nové LED zdroje. 160 kusov svietidiel CLS Emerald série L6 teda nahradilo viac než 200 predošlých svetiel s celkovou spotrebou 15000 Watt.

 

Predajca dosiahol požadovaný pokles celkovej spotreby energie na 4160 Watt. Priame úspory nákladov na energiu predstavujú 10,84 kWh. Znížili sa aj náklady na klimatizáciu, keďže tepelné žiarenie nových svetiel je oveľa nižšie a nie je smerované na predajnú plochu.

 

Ďalším plusom je dlhá životnosť nových svetiel. Vďaka tomu už nie je potrebné vymieňať svetelné zdroje každý druhý rok, čím sa ušetria náklady na žiarovky a technické služby.

 

Riaditeľ spoločnosti, Henry Jansen, priznáva, že ich prvotným dôvodom na zmenu svetiel bola úspora energie, no po inštalácii nových svietidiel boli milo prekvapení oveľa jasnejšími a prirodzenejšími farbami vystavených produktov.

 

Za to všetko je zodpovedná značka CLS LED, ktorá ako jediný svetový výrobca svojej kategórie dodáva downlight svietidlá Emerald s indexom podania farieb CRI 97 (!).

Prináša výnimočne vysokú kvalitu vykreslenia farieb, oveľa lepšiu než pri PL, CFL alebo fluorescenčných svetelných zdrojoch. Zákazníci a návštevníci predajného priestoru túto zmenu vnímajú pozitívne, vedome i podvedome.

 

Čerešnička na koniec: pre svietidlá Emerald platí 5-ročná záruka.