Nové osvetlenie 100-metrovej neskorogotickej veže svietidlami CLS-LED

Dátum: 01.11.2014
Kategórie: Galérie a múzeá  Kostoly  Architektúra 
Súvisiace produkty: REVO Basic 

Onze Lieve Vrouwetoren je takmer 100 metrov (!) vysoká veža kostola v meste Amersfoort. Ide o jeden z najpútavejších monumentov v meste a je to tretia najvyššia veža v Holandsku. Vo veži je umiestnený centrálny bod zemepisnej siete Holandska.

 

Nové osvetlenie veže bolo slávnostne spustené 1.11.2014. Za nádherný dizajn bol zodpovedný svetelný dizajnér Jeroen Jans a inštaláciu uskutočnila spoločnosť Lomans. Prvé reakcie divákov boli veľmi kladné, každý bol hrdý na výsledok.

Pre dosiahnutie tohto úžasného pohľadu bolo použitých 138 svietidiel REVO.

Séria REVO sa často využíva v aplikáciách tohto druhu, keďže svietidlá disponujú vymeniteľnou optikou. Tak je možné zabezpečiť, že všetky detaily veže sú dokonale nasvietené pomocou rôznych uhlov vyžarovania lúča. Okrem toho, každé jednotlivé svietidlo môže mať vlastnú teplotu bielej farby. To umožňuje byť kreatívnym a tvoriť hravé efekty.

 

REVO je pomerne malé svietidlo, ktoré počas denného svetla takmer nevnímate a nepôsobí rušivo na architektonickú estetiku budovy. Na veži použité svietidlá sú súčasťou celej rodiny REVO svietidiel, vrátane zemného svietidla s krytím IP67 Revo Inground či koľajnicového svietidla Revo pre použitie v interiéri.

Použitím týchto LED svietidiel sa dramaticky znížila spotreba elektrickej energie a limitovali sa straty svetla, čo zdôraznilo detaily vežovej architektúry. Pôvodné svietidlá generovali svetelný smog, ktorý sa novými svietidlami LED s vhodne zvolenou optikou pozorovateľne znížil.

 

Veža sa tak stáva majákom mesta a celého regiónu.

 

Video zo slávnostného spustenia