Tohtoročná Eurovision sa rozžiarila a rozozvučila v Liverpool Aréne v Británii pod taktovkou svetelných dizajnérov Tima Routledgea a Julia Himede.

Dátum: 01.06.2023
Kategórie: Kultúrne domy a kinosály  Produkty  Televízia  Stage  Divadlo  Podujatia 
Súvisiace produkty: Q-8  BMFL Blade  FORTE  LEDBeam 150  PAINTE  Patt 2013  RoboSpot BaseStation  Spiider®  TetraX 

Tohtoročná Eurovision sa rozžiarila a rozozvučila v Liverpool Aréne v Británii pod taktovkou svetelných dizajnérov Tima Routledgea a Julia Himede, ktorí pri tvorbe využili aj produkty od svetových výrobcov ako ROBE Lighting či SGM Light a pre kvalitné riadenie si zvolili konzoly grandMA3.

 

Tvorcovia boli postavení pred veľkú výzvu vzhľadom na to, že tohto ročníka sa zúčastnilo až 37 krajín. Do štvorhodinovej šou sa rozhodli zakomponovať rôzne triky, ktoré by udržali pozornosť diváka a zároveň naplnili predstavu vystupujúcich umelcov.

 

Oko diváka mohlo sledovať unikátny svetelný tanec viac ako 600 rotačných hlavíc od ROBE Lighting ale i plošných svietidiel Q-8 od SGM. Za ROBE sa predstavili Forte, LEDBeam150, Painte, Spiider, TetraX, BMFL Blade, Patt 2013 ale i RoboSpoty.

 

Výsledkom tejto spolupráce svetelných dizajnérov a svetových výrobcov osvetľovacej techniky vzniklo unikátne predstavenie, ktoré zvýraznilo umelecký zážitok z predstavenej hudobnej tvorby.