kvalitné LED svietidlá pre osvetlenie výstavy a zážitkového centra

Dátum: 30.03.2015
Kategórie: Architektúra  Galérie a múzeá 
Súvisiace produkty: ULTIMA  Focus Compact T DMX 

Zážitkové centrum De Brug van Vroenhoven (most Vroenhoven, Belgicko) bolo otvorené 10.1.2015. Lokalita je umiestnená pod mostom ktorý prepája brehy Albertovho kanála pri Maastrichte.

V centre sa spájajú dva svety: začiatok 2.svetovej vojny v Belgicku v okolí tohto mosta a svet kanálov a prepravy pomocou vnútrozemských vodných ciest. Kanál Albert tvorí hranicu medzi Belgickom a Holandskom.

Most Vroenhoven rozpráva vojnový príbeh juhovýchodného Limburgu v máji 1940. Príbeh je ilustrovaný interaktívnymi prvkami, multimediálnymi prezentáciami a početnými vojenskými a inými exponátmi zo štyridsiatych rokov.

Expozícia vnútrozemskej plavby je venovaná svetu kanálov a preprave po nich. Výstava podáva informácie o riadení belgických kanálov, o typoch lodí, o prevádzke vzdúvadiel a o dopadoch na hospodárstvo a prostredie krajiny.

 

Dizajnér výstavy Marcel Engelen potreboval pre osvetlenie kompaktné a predsa všestranné prispôsobivé lištové svietidlo.

Focus Compact T DMX s prispôsobiteľným uhlom svietenia sa ukázal ako najlepšia voľba: tam, kde je to potrebné, možno ho ovládať cez protokol DMX. Hoci vo väčšine prípadov stačilo využiť spôsob stmievania pomocou magnetu – CLS MAGNO DIM. Vďaka vynikajúcemu vykresleniu farieb (CRI 95), všetky položky výstavy možno vidieť v ich prirodzených farbách.

 

Jasnou voľbou dizajnéra pre všeobecné osvetlenie je lištové svietidlo Ultima Track: „Toto svetlo je výbornou kombináciou nízkeho stupňa oslnenia a unikátneho dizajnu, dobre ladí s interiérom“.

 

Projekt bol realizovaný v spolupráci so samosprávou mesta Riemst a kraja Limburg a so správou kanálov.