Holič či kaderník jednoducho musí dobre vidieť na svoju robotu. Bez správneho svetla to nejde.

Dátum: 31.08.2016
Kategórie: Obchody  Iné  Architektúra 
Súvisiace produkty: HYLO  LUXO 3 BASIC COB  Lina Clip DF 

Základom každého dobrého holičstva je osvetlenie bez tieňov. Rovnako dôležité je aj správne vykreslenie farieb.

Často sa stáva, že do holičstiev a kaderníckych salónov sa inštalujú rôzne úsporné žiarovky a žiarivkové trubice bez porozumenia svetlu. Výsledkom je možno veľa svetla, ale s chabým podaním farieb a detailov.

 

To – našťastie – nebol prípad holičstva RAF. Majiteľ si dostatočne uvedomoval dôležitosť správneho osvetlenia. Raf Janssen je uznávaný holandský holič, ktorý mnoho rokov pôsobil ako ambasádor niekoľkých známych značiek kvalitnej vlasovej kozmetiky. V tejto súvislosti tiež vystupoval na rôznych národných a medzinárodných podujatiach.

 

V jeho novom salóne je strop vo výške len 2,25 metrov. Pri takejto malej výške by sa pri použití iných svetelných riešení ľahko tvorili neželané tiene.

 

Janssen sa rozhodol pre lineárne svietidlá CLS Lina Clip RP s uhlom vyžarovania svetla 120° a výnimočným indexom podania farieb CRI>92. Vďaka tomu majú jeho zamestnanci dokonalé osvetlenie svojej práce. Raf Janssen je s výsledkom veľmi spokojný. I táto konkrétna aplikácia ukázala, že svetelná technika od CLS plní svoj účel na 100%.

 

Lineárne svietidlá série Lina Remote Phosphor produkujú homogénne mäkké silné svetlo bez tieňov technológiou vzdialeného fosforu.

Sú dostupné v stropnej/nástennej verzii Clip alebo v závesnej verzii Suspended, s rôznou teplotou bieleho svetla.

 

Svietidlo Hylo Compact a stropná bodovka Luxo3 dopĺňajú celkové osvetlenie vhodnými akcentami.