Dátum: 31.08.2015
Kategórie: Galérie a múzeá  Iné  Architektúra 
Súvisiace produkty: REVO Modular  

Musik Verein vo Viedni patrí medzi vedúce koncertné siene vo svete. Ročne uskutoční viac než 800 koncertov. Budova má úžasnú minulosť a bola otvorená 1870. Budová má minimálne sedem siení, z ktorých len samotná hlavná sieň má kapacitu viac než 2000 hostí.

 

Je jasné, že tak významná budova s medzinárodným renomé a bohatou históriou nerobí rozhodnutia rýchlo. Zvlášť pri rozhodovaní o iluminácii fasády. Po rokoch testovania a porovnávania mnohých produktov padla voľba na svietidlá série REVO od CLS. Ukázalo sa, že CLS LED je jediný výrobca schopný ponúknuť riešenie na mieru konkrétne pre Musik Verein.

Aby sa dosiahla správna požadovaná teplota bielej farby (2400K) boli reflektory REVO vybavené 4 LED čipmi s teplým bielym svetlom a 4 kusmi čipov s jantárovým svetlom. Touto kombináciou sa dosiahlo potrebné teplé biele svetlo. Na dôvažok, telá svietidiel boli vyhotovené v konkrétnom špeciálnom odtieni, takže aj farebne sú v súlade s exteriérom budovy.

 

Nevyrušuje kabeláž na fasáde budovy alebo ju nepoškodzuje?
Nie. Pre minimalizáciu kabeláže na fasáde a v jej vnútri sa zvolilo svietidlo REVO MODULAR. Každé svietidlo má vstupný a výstupný IP67 konektory pre jednoduché zreťazenie reflektorov v sústave. Nebolo potrebné ťahať napájanie pre každé svietidlo – tie sa napájajú jedno za druhým.

 

Čo oslňovanie chodcov?
Aby nedochádzalo k oslneniu ľudí na ulici, mnoho reflektorov bolo vybavených tzv. „komínkom“ – predsádkou pre nasadenie na koniec reflektora.