Veľkoplošné obrazovky sa stali súčasťou kultúrnych domov, divadiel či TIC

Dátum: 07.06.2022
Kategórie: Kultúrne domy a kinosály  Galérie a múzeá  Divadlo 
Súvisiace produkty:

V súčasnosti k nám prichádza veľké množstvo informácií. Najefektívnejší spôsob ako akutalizovať informácie a presúvať ich priamo na zákazníkov, turistov či obyvateľov mesta sú informačné kiosky v podobe veľkoplošných obrazoviek. 

Touto cestou sa vybrala aj Štátna filharmónia v Košiciach – Dom umenia, kde sme dodávalo 5 kusov 43“ monitorov od výrobcu iiyama. Sú umiestnené vo vstupnom priestore. Inštalované sú na portrét  a navzájom sú prepojené integrovaným softvérom iiSignage. Celá inštalácia je veľmi vkusná a hlavne prináša veľa výhod pri zverejňovaní informácií o kultúrnych podujatiach.

Podobnou cestou sa vybralo aj Mestské kultúrne stredisko v Hriňovej, kde za účelom informovať zákazníkov o kultúrnych podujatiach využívajú veľkoplošný 65“ dotykový monitor, ktorý vytvára priestor slobodne sa pohybovať v danom  informačnom prostredí.

 

Dotykový monitor našiel svoje využitie aj v TIC v Humennom, kde sme o čosi menší 55“ dotykový monitor inštalovali do interiéru s orientáciou do exteriéru. Tu bolo potrebné zvoliť monitor s vysokou svietivosťou, aby poskytol kvalitný výstup pri každom počasí. Súčasťou inštalácie bola dotyková fólia, ktorá prenáša dotyk na samotnú obrazovku. Celá inštalácia ponúka zákazníkovi  širokú škálu informácií a to 24 hodín 7 dní v týždni. Neodmysliteľnou výhodou je rýchla a  bez nákladová zmena informácií.

 

Veríme, že tieto pokrokové technológie, ktoré umožňujú zmenu obsahu v reálnom čase využitím sieťového rozhrania a poskytujú ekonomickejšiu a ekologickejšiu verziu klasického plagátového pútača, sa stanú súčasťou každej kultúrnej inštitúcie.